Clean Perodua Viva Radio Wiring Diagram Toyota '87-'16 Car Stereo Wiring Harness Adapter (Female)

Clean Perodua Viva Radio Wiring Diagram Toyota '87-'16 Car Stereo Wiring Harness Adapter (Female)
Other posts you might like

Clean perodua viva radio wiring diagram - Semua radio kereta adalah stereo. Bro amik wayar kanan kuning complete tu dan ambil biru belang hitam bermakna tu jadi mono. Jika tuan guna satu speker je dan ambik set kaler je contoh kuning complete dan kuning belang hitam pun dikira mono. X reti sgt bab2 susun ayat. Hehe. =buka bad beteri terlebih dahulu sebelum memulakan penyambungan wayar supaya litar pintas tidak berlaku. Gunakan check lamp untuk menguji peralatan elektronik kereta anda kerana arus dari mentol check lamp kadang-kadang boleh melebihi 12volt dan akan merosakan peralatan elektronik yang berhampiran. ,biasanya tarik keluar saja radio tu,kalau ketat mungkin dah kene double aspect tape kot,memang masalah nak cabut radio yang dah kene gam ni,saya pernah kene sekali so kene tolak dari belakang perlahan-lahan sampai double aspect tu terbuka,owner tu kata untuk mengelakan radio dari dicuri,oh satu lagi gunakan satu besi nipis(biasanya ada dlm kotak radio baru)cungkil kiri dan kanan radio sehingga radio longgar ,maka mudah los angeles anda untuk menarik keluar radio tersebut. Bengkarun stated... Salam bro,nak tanya cmne cara pasang double strength m,leh x tunjuk cara2 pasang,klu boleh sertakan dengan foto. Salam.. Sy ada skit nk kngsi cara psang double energy m,ringkas ja bleh pham kot, kna mula dr participant dlu wyar speaker suma msti kna reduce yg tgal pkai suply 12v, acc, ground ja,, blik pda m, 1 m utk mid 1 ag utk woofer, suma msti kna wiring baru.. Cara wiring mla dri btry 12v 2 cable ke m brasingan, ground dri m bleh truh pda skrew kusyen ja, acc ke wyer far flung pda plyer, cara psang pre amp sme cam pasang plyer cme wyer acc pre m je cnect kt wyer remot pda plyer, utk wyer speaker dr m, wyer dr m trus ke speaker ja.. Sy pn x thu ape nma wyer yg cucuk 2,, ia dr plyer ke pre m ccuk je kt cd enter.. Pas 2 output rear dr pre m ke m yg pkai speaker.. Dr supwoofer pre m ke m yg pkai woofer.. Dah siap kna da yg pkar los angeles utk seting.. Lau x pndai bleh rosak pwer m & speaker @ wofer.. Slmat mncoba.. Piece,,, hhuhu.

Related post of Clean Perodua Viva Radio Wiring Diagram Toyota '87-'16 Car Stereo Wiring Harness Adapter (Female)